Halaman

Kamis, 05 April 2012

NASKAH DIALOG BAHASA DAERAH

buseeet wkwkwkk kemaren temenku Gentonk nemuin naskah drama BD pas kelas 7 dulu. tulisanku dan aseli aku yang buat.. padahal aku lupa bangeet wahaha :D akhirnya tadi aku pinjem naskah ini buat aku tulis di blog sekalian nostalgia aja gitu hehehe. yaudah, cekidot

                                                                  Nggolek Ibu Kerang


sawijining dina ana kodhok lan tikus ing kali.
  Kodhok : Oi Tikus!
  tikus : oi! eh kowe krungu swara nangis opo ora?
  kodhok : iyo, sopo yo? ayo dicedheki!
banjur, kodhok lan tikus nyedheki swara tangis kuwi. tibake, swara tangis kuwi saka anak kerang.
  tikus : waduh! kowe opo o?
  anak kerang : hu..huuuu...huhuhuuuuu.....
  kodhok : lho, piye to, ditakoni kok yo malah nangis wae!
  anak kerang : huhuhuuuuu... ibuku di tangkep uwong.. huuuu....
  kodhok : ya Allah, pancen kejem menungso iku..
  tikus : yowes, saiki menengo wae, mengko aku sing nylamet no ibumu.
  anak kerang : maturnuwun ya.. huuhuhu...
ing perjalanane, tikus lan kodhok ketemu karo bunglon.
  bunglon : oh, kowe tho kus, dhok. nyapo kowe menyang hutan iki?
  tikus : iyo, aku lan kodhok nggoleki ibu kerang sing digowo menungso.
  bunglon : oooo.. aku ngerti! menungso iku ana 3 sing nggawa ibu kerang iku. mung aku ngertine menungsa     menungsa iku turu ing pohon karet cedheke omahe burung kuwi!
  kodhok : oalaaah, iyo iyo, matursuwun yo!
  bunglon : iyo podho podho..
banjur anak tikus lan anak kodhok ngelanjutno perjalanane nggolek ibu kerang, mung sampe e menyang pohon karet, menungso iku ora ana, sing ana malah burung.
  kodhok : rung burung, kowe opo eruh 3 menungso sing turu ing kene?
  burung : oh, eroh kok! kenopo?
  tikus : wes talah, pokoke kowe eroh opo ora menyang endi 3 menungso kuwi?
  burung : koyo'e maeng menyang sumur banyu gawe ngombe.
  kodhok : oooooooooooooo, iyo, suweun rung!
  burung  : podho2..
kodhok lan tikus menyang sumur banyu, lan menungso kuwi ketemu.
  tikus : heh menungo! oooo ancene meneng meneng golek duso!
  kodhok : endi ibu kerang? cepet balekno!
  menungsa 1 : he, koyok ono sing ngomong yo.. tapi kok ora ono wujude yo??
  menungsa 2 : iyo.. sopo se? malah ngomel ngomel..
  menungsa 3 : wadhuh! piye lek hantu? hiii!
  menungsa 2 : walah, kowe iki senengane nonton pilm hantu se!
  menungsa 1 : oalah, tibake iki, tikus karo kodhok!
  menungsa 3  : jaman saiki ono wae tikus lankodhok sing iso ngomong!
  kodhok : iyo aku iso ngomong! pokoke saiki cepet balekno ibu kerang!
  menungsa 1 : yo emoh ta, sopo kowe ate njaluk kerangku!
mara mara ana anjing teka, amarga krungu ribut ribut menungsa karo 2 kewan kuwi.
  anjing : ono opo iki?
  tikus : iki lho, 3 menungsa iki nangkep ibu kerang, nah anake nuanges kepiyer. kan mesakno to njing..
  anjing : ooo, he, menungsa! lepasno kerang kuwi! mengko tak gigit kowe!
  menungsa 1 2 3 : wadhuh! iki pek en kerange! ayo kabooooooooooooooor.!!!!
  anjing ; nah, wes marikan!
  tikus lan kodhok : matur suwun banget yoooo!
  ibu kerang : matursuwun yo kus, dhok, njing.. aduh mesakne anakku nangis kepiyer..
  tikus : nggeh bu..
banjur tikus kodhok lan ibu kerang mbalek menyang kali. sawise nyampek, anak kerangg mau langsung meluk ibune. dheweke matur suwun banget karo tikus lan kodhok. akhire, anak kerang lan ibune ketemu maneh.
                                                                             ***


horeeeeeeeee! selesai j=sudah ceritanya! gimana? bagus? hahahahha! elek ya? iya jelek banget, masih kelas 7 bikinnya -_- sekarang kan udah gede udah kelas 9 hehe. yaampun kok bisa se aku mbuat mbanyol kayak gini? yaudah deh ya kawan kawan. bagaimanapun juga kalian sudah membaca, jangan menyesal deh ye :p

gudbye :*

5 komentar:

  1. hahaha, iki ta blogmu sek(pesek), sek mending tekku tah, ngunu ngilokno blogku maho :p

    BalasHapus
    Balasan
    1. duh iyoiyo blog mu lucu -____________- babah. seng penteng aku bangga ambek blog ku i yek -_- aku lo gak tau ngilokno blog mu maho he ._.

      Hapus
    2. oh yo wajib ta, aku kan orgnya humoris :p

      yo, pas TO lek gk salah -,-

      Hapus
    3. haduuuh sakarep mu wes, kate humoris opo gak humoris aku gak ngoros -_-
      hng, guduk blog mu seng tak ilok no maho. tapi awakmuuuuuu -____________-

      Hapus
    4. mboh wes sek, ate ngilokno aku maho opo gk, tapi sing penting aku gk maho, tapi aku hanya menekankan 1 hal, awakmu iku pesep, PESEK !!! wweek XP

      Hapus

Pengalaman Bikin Paspor Antrian Online

Well, hello! So it's been a loooong time to see u guys here :") (guys means aku dhewe bcs no one melihat postingan saya selain sa...